Pentru toti si toate

4 mai 2014

Ceai de menta - Beneficii si efecte



Ceai de menta este unul din cele mai populare infuzii, fiind foarte răcoritor si un aliat de nadejde in prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.

                                       Reduce stresul

Unul din principalele beneficii ale ceaiului de mentă este acela că are o puternica actiune antistres. Băut înainte de culcare, ceaiul de menta va ajuta sa va relaxati si induce starea de somn. Menta diminuează notabil si simptomele cauzate de anxietate si stres ca migrenele, durerile de cap sau deranjamentele stomacale.


Libris.ro
      
Ceai de menta intăreste sistemul imunitar

           Ceai de mentă stimulează sistemul imunitar deoarece este bogat în nutrienti: fosfor vitamina B,calciu,etc. Acesti nutrienti întăresc sistemul imunitar si reduc aparitie bolilor si infectiilor în organism.
                    Reduce cresterea părului nedorit

            Ceaiul de menta reduce hirsutismul, o afectiune datorată unui exces de hormon androgen. Sunt cercetări care au demonstrat că administrarea constantă de ceai de menta va reduce cresterea necontrolată a părului la femei.


            Este un excelent remediu împotriva gretii

             Unul din cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de mentă este acela că tratează greata ce apare după masă, sau care este datorată călătoriilor sau sarcinii.


Military Shop - Campanie 10%

                 
 Întretine sănătatea orală

               Menta este un ingredient esential în produsele de îngrijire orală, ajutând la prevenirea bolilor cavitătii bucale. Ceaiul de menta previne respiratia urât mirositoare si vă ajută să vă întretineti sănătatea cavitătii bucale.

                                Este analgezic

                Ceaiul de mentă diminuează crampele menstruale si alte spasme musculare. De asemenea, ajută la calmează colicile intestinale, mai ales la copii.

                         Ceaiul de mentă la copii

                Sugarii si copii mici pot bea ceai de menta pentru a diminua problemele legate de digestie. Totusi, este esential să consultati un medic pediatru înainte de administra copilului acest ceai.
- Indigestia este una din problemele frecvente ce apar la copii. Ceaiul de mentă reduce indigestia si durerile cauzate de aceasta.
- De asemenea acest ceai calmează colicile sugarilor
- Ceaiul de menta este eficient la copii si în cazul diareei.

                  Ceaiul de mentă pentru digestie

               În zilele noastre foarte multi oameni suferă de indigestie si alte probleme stomacale. Acest lucru se datorează stilului de viată nesănătos, mâncării de tip fast-food si meselor neregulate. Pentru a combate problemele sistemului digestiv, ceaiul de menta este cel mai recomandat de majoritatea medicilor.
               Este un remediu eficient pentru îmbunătătirea digestiei si ameliorarea afectiunilor digestive.
- ceaiul de mentă este eficient în ameliorarea simptomelor colonului iritabil si constipatiei.
- Menta stimulează digestia si este folosita pentru calmarea inflamatiilor tractului digestiv, o afectiune numită diverticulită
- Ceaiul de mentă verde este folosit pentru arsurile stomacale si pentru calculii biliari
- Calmează spasmele musculare si diminuează flatulenta.


WatchShop

                Ceaiul de menta în timpul sarcinii :


              Unele ceaiuri de plante medicinale pot fi benefice în timpul sarcinii, dar este de preferat să nu beti prea mult ceai de menta dacă sunteti însărcinată deoarece poate duce la pierderea sarcinii.               
              Totusi în cantităti mici poate avea câteva beneficii:
- reduce greata si răul de dimineată
- ameliorează crampele stomacale
- atenuează indigestia, arsurile stomacale si oboseala.

                  Alte efecte ale ceaiului de menta

              În afară de efectele deja mentionate, consumul regulat al acestui ceai medicinal are si alte efecte benefice:
- reduce pofta de mâncare
- reduce eruptiile cutanate
- stimulează inteligenta
- controlează evolutia herpesului.

                  Ceai de menta - Mod de preparare

              Doza recomandată de ceai de mentă la adulti este de 3-6 g de frunze uscate infuzate într-o jumătate de litru de apă, timp de 3 - 5 minute. Pentru copii reduceti doza la jumătate. Ceaiul se va bea după mesele principale.

                                       Precautii

               Deoarece principalul ingredient activ este mentolul, înainte de a bea ceai de menta trebuie să fiti siguri că nu sunteti alergici la această substantă. Este important să consultati medicul dacă sunteti predispus la alergii sau aveti astm.Trebuie administrat cu grijă femeilor însărcinate sau care alăptează.
               Desi este sigur si eficient pentru ameliorarea deranjamentelor stomacale si a discomfortului intestinal, ceaiul de menta nu trebuie folosit de persoanele cu reflux gastroesofagian.    



               Ceaiul poate relaxa prea mult sfincterul dintre esofag si stomac iar acidul gastric poate să ajungă în esofag. Acest lucru va agrava simptomele de arsuri stomacale si indigestie. De aceea, indiferent de afectiunea de care suferiti este mai bine să consultati mai întâi medicul înainte de a începe să beti ceai de menta.


© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.