O cafea aromată şi plăcută poate fi savurată şi cu mai puţine calorii. Ai nevoie de puţină creativitate şi de un ingredient secret.
Frişca şi zahărul pot să transforme orice cafea de slabă calitate într-una suficient de bună cât să se afle pe biroul tău în fiecare dimineaţă. Însă acest mixt aduce aproximativ 70 de calorii în plus pe ceaşcă. Vestea bună este că poţi să înlocuieşti aceste două ingrediente cu unul singur, care nu doar că dă o aromă foarte bună cafelei, dar are şi multe beneficii pentru sănătate. Este vorba de scorţişoară, condimentul aromat care îţi poate schimba rutina de dimineaţă.
Un studiu a scos la iveală că doar o jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate să-ţi scadă tensiunea, colesterolul rău şi să te ţină departe de diabetul de tip 2. În acelaşi timp, îţi ţine nivelul de zahăr din sânge sub control, astfel încât să nu ai fluctuaţii mari de energie.
Cum să o foloseşti în cafea? Înlocuieşte pur şi simplu frişca şi zahărul cu o lingură de scorţişoară.
Un studiu a scos la iveală că doar o jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate să-ţi scadă tensiunea, colesterolul rău şi să te ţină departe de diabetul de tip 2. În acelaşi timp, îţi ţine nivelul de zahăr din sânge sub control, astfel încât să nu ai fluctuaţii mari de energie.
Cum să o foloseşti în cafea? Înlocuieşte pur şi simplu frişca şi zahărul cu o lingură de scorţişoară.