Pentru toti si toate

18 dec. 2014

Sfaturi si idei despre cadouri

 Alegerea unui cadou este cel mai dificil lucru, si dacă persoana pentru care trebuie să facem cadoul este partenera/partenerul, lucrurile se complică. Pentru a lămuri subiectul, o să precizez că pe tot parcursul articolului mă voi referi la detalierea problemei din punctul de vedere al unui bărbat, nu din misoginism, ci pentru o mai bună clarificare a mesajului. Se pot oricând înlocui personajele, cu ajustările de riguare.Ce cadou să îi cumperi? În primul rând trebuie înteles faptul că nu trebuie un moment aparte pentru a face un cadou. Dacă se ajunge însă în acest punct, înseamnă că relatia tinde spre o plafonare, spre o răceală care, chiar dacă nu este verbalizată spre constientizare, ea se simte totusi în cină si în comportamentul zilnic.Un cadou se face firesc. Fără complicatii. Ca un bună ziua. Vorba aia: eu si când strănut îti spun că te iubesc. Există desigur varianta comodă de a-i oferi pur si simplu bani ca să îsi cumpere ce vrea ea, dar atunci trebuie tinut seama că suma oferită trebuie să fie cel putin dublă decât este pretul unui cadou mediu pe care stii că si l-ar dori. Asta ca să îi iei ochii, altfel risti o ceartă cruntă pe lângă banii greblati.
                 Gestul de a oferi cadouri trebuie să fie modul nostru de a fi, să nu uităm că ea îsi va da seama imediat dacă esti implicat sau nu. Si pentru asta trebuie să avem la noi, în adn-ul nostru, un carnetel în care să notăm toate gesturile, oftaturile, grimasele, gemetele, etcteraurile făcute de ea. Toate astea le furăm cu coada ochiului, sau în oglinda retrovizoare, sau în reflexia din ecranul televizorului, etc. Apoi dăm zoom când doarme ea, întoarcem tot pe toate părtile si tragem linie.

CadouriDeTop.ro
                 Dacă ai auzit-o în ultima săptămână că pronuntă în diverse contexte (cu tine sau nu la telefon) cuvântul rosu de cel putin trei ori, te poti ridica în picioarele sufletului si să zici (chiar strigi): ADJUDECAT! este în perioada rosie!
                 Îmbucurător, aparitia culorii a mai restrâns din aria cadoului ce urmează a-l cumpăra, dar încă mai sunt destule puncte de atins. Dacă o vezi iar că merge la cumpărături cu banii în mână, e clar că are nevoie de portofel. Ce culoare? Rosu! Perfect! Poate o să râzi dar toate astea contează pentru ea, va sti că o privesti si esti atent la ea, va sti că se va putea baza pe tine în viitor, va sti că îi esti aproape, si cel mai frumos, te va iubi si va fi si ea mai aproape de tine. Si că veni vorba de a fi aproape, aici intervine desigur elementul seductiei, care va trebui să existe. Si dacă nu mai este puternic, să-l reinventati. Chiar vă rog!
                Asa că, un parfum select ar fi un alt cadou potrivit, care ar contrabalansa răceala portofelului, care este, hai să o spunem cu cadourile pe masă, un cadou mai mult pentru treburile casnice decât pentru ea.
GiftMarket.ro

                    Si dacă tot am ajuns aici, la parfum, femeilor le place să nu uiti acel prima oară, acea nebunie de sentimente, acea noapte în care ea a gemut în bratele tale legată la ochi cu o esarfă.
                 Esarfa s-a pierdut asa că una nouă ar face din tot acest cadou, o fiintă cu trei inimi:
    •  o inimă casnică - portofelul
    •  una afectivă - parfumul
    •  ultima senzuală -esarfa.
                   Ai putea deduce că toate astea necesită un efort imens, dar nu este asa. Dacă pentru a fi atent la persoana de lângă tine necesită efort, înseamnă că persoana nu este lângă tine, oricât de lipită ar sta de pieptul tău noapte de noapte. Oricare gest al ei trebuie urmărit, în special când îi oferi cadoul.
Ecco-Shoes.ro
                  Uimirea aceea de o secundă când vede că ai ceva pentru ea, uimire care durează foarte foarte putin, trebuie observată cap coadă. Uimirea poate fi prelungită prin anuntarea verbală a momentului. Atunci când vede ambalajul cadoului, fie că este vorba de o pungă, de o cutie, de o hârtie, această nouă uimire tinde să rămână cea care va dăinui.
                   Dacă prima uimire este instinctivă si se referă la gest, a doua uimire este proportională cu ambalajul (în măsura în care este unul, si eu recomand să fie) si tine strict de el, chiar dacă nu se va recunoaste acest lucru.

                  Ambalajul ar fi de preferat să prelungească prima uimire, să o facă pe aceea să rămână constantă si definitivă. De aceea, culoarea caldă a ambalajului, cu textură fină si împachetare atentă, sporesc valoarea cadoului, nu doar material cât si sufletesc. Până la vederea cadoului în sine, acestea sunt niste mici preludii care trebuiesc oferite si ele cu seriozitate.
Vola.ro                 Asadar, cadoul trebuie să fie a doua casă a sufletului, locul unde punem tot ceea ce stim noi despre fiinta de lângă, tot ce este viu si colcăitor de iubire. Cadoul este ca o poezie, si noi ca niste poeti, trebuie să stim să combinăm darurile, să le dăm o formă puternică cu rimă bună. Oricum, atunci când îi dăm cadoul, suntem în fata unei reprezentatii cu un singur auditor, care însă ne va aplauda prelung cu palmele invizibile adânc înfipte în inimile noastre.

Kurtmann   

Sursa:aici







© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.