Pentru toti si toate

11 dec. 2014

Despre whisky-ul japonez


          Nu toată lumea știe că băutura tradițională sake a japonezilor are doar un caracter de marketing pentru turiști. Japonia este una dintre cele mai importante piețe de desfacere a whisky-ului, iar gigantul Suntory deține aproape două treimi din ea.De reținut este faptul că cel mai bun whisky din lume este produs de către japonezi. Aceast gând nu trebuie să vă sperie mai ales că de câțiva ani tot câștigă mai toate premiile internaționale, iar anul acesta au luat de la Jim Murray distincția de cel mai bun whisky din lume, ceea ce atestă strădaniile lor din ultimii 60-70 de ani.
           Imperiul Suntory se întinde de-a lungul mai multor continente și include facilități de producție în Brazilia, Mexic și Tailanda. Evident că cele mai importante asset-uri de dincolo de teritoriul japonez sunt distileriile Bowmore, Auchentoshan și Glen Garioch. Compania japoneză deține și 25% din acțiunile renumitului brand The Macallan și din 2014 și afacerea celor de la Jim Beam.

Suntory

          Are un important lanț de pub-uri în țara de origine, tocmai pentru a face accesibile propriile produse pieței naționale. Dintre single malt-urile renumite ce se află în portofoliul urmașilor lui Shinjiro Torri se numără Yamazaki și Hakushu, două nume grele ale whisky-ului mondial, premiate în ultimii ani la mai toate concursurile internaționale de profil.

Vola.ro

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.