Pentru toti si toate

18 dec. 2014

Pastrati vie iubirea



Dragostea este, probabil, emoția cea mai puternică, și nevoia de a fi într-o relație poate fi una dintre cele mai puternice nevoi pe care le avem. Fiind într-o relație intimă ne face sa ne simtim conectate, nu numai la partenerul nostru, dar, de asemenea, la lume în general. Când inimile noastre sunt pline de iubire, ne simțim profund implinite și mulțumite. Devenim mai răbdătoare, mai empatice.

Dar intimitatea personală nu afectează doar bunăstarea noastră emotionala. În conformitate cu numeroase studii științifice, puterea iubirii afectează în mod direct sănătatea noastră fizică, de asemenea, prin stimularea sistemului nostru imunitar, îmbunătățirea funcționării cardiovasculare, și creșterea speranței de viața. “Dragostea și intimitatea sunt la baza a ceea ce ne face rău și ceea ce ne face bine”, spune Dean Ornish, care explorează conexiunile dintre dragoste și sănătate în cartea sa Love & Survival . “Cand te uiti la datele științifice, nevoia de dragoste și intimitate este la fel de important și de bază ca mancarea, respirația, și somnul.”

De Ziua Îndrăgostiților, sărbătorim dragostea la lumina lumânărilor sau prin schimburi de ciocolată, flori, și lenjerie . Dar o cutie de bomboane nu dureaza mult timp. Experții sunt de acord că cheia pentru o relatie de lungă durată este ceea ce tu si partenerul tau faceti in celelalte 364 de zile ale anului. Într-adevăr, păstrând dragostea în viață necesită timp și efort continuu. Iata opt reguli pentru a menține iubirea in viata voastra.

1. Fiti prieteni
Orice relație sănătoasă trebuie să se bazeze pe prietenie care sta la o baza solidă. Amintiți-vă sa va tratati partenerul cu aceeași bunătate, respect și apreciere ca pe un prieten apropiat. Sprijiniti-l, ascultati-l, și râdeti cu el. Nu fiti nepoliticoasa sau lipsita de respect.

2. Rămâneți conectati
“Cuplurile au nevoie să-și petreacă mult timp unul cu celălalt,” sfatuieste David Kaplan, presedinte al Departamentului de Consiliere Educație și programe de reabilitare de la Universitatea de Stat Emporia în Emporia, Kansas. “Nu există nici un substitut pentru cantitatea de timp.” Kaplan încurajează cuplurile să ia o jumătate de zi, o săptămână pentru a merge la o întâlnire. În plus, să aloce cel puțin 15 de minute din zi semnificative, pentru conversație – fără televizor sau copii.







3. Intimitate fizica
Intimitatea fizică este sănătoasa pentru dezvoltarea unei relații. Lăsați vasele în chiuvetă, opriti laptop-ul si treceti la actiune! Setați starea de spirit cu muzica senzuala, si aprindeti cateva lumanari de aromaterapie calmante sau tămâie. Comunicati prin energie si atingere.

4. Cuvinte de apreciere
Spuneti ceva bun și afectuos partenerului, si transformati asta intr-un obicei de zi cu zi. Exprimand ganduri iubitoare hrănește relatia si va ajuta sa il apreciati pe celălalt. Lasati partenerul sa stie cât de mult il apreciati.

5. Limitati certurile
Deoarece dezacordurile și argumentele sunt inevitabile, ceea ce este important nu este dacă va certati ci cum va certati. Când aveti dezacorduri, spuneti-le, dar scurt.. “Nu mai mult de 10 minute”, spune Kaplan. “După 10 minute, devine urât și repetitiv.” De asemenea, păstrati limite de subiect. Nu dragati până si problemele din ultima săptămână sau ultima lună, țineti disputa axata pe problema prezenta.







6. Ia ore
Ai sentimentul ca relatia ta ar putea beneficia de consiliere profesională? De ce nu mergi la ore de abilitati de comunicare, participa la un seminar despre bunătate, sau citeste o carte pentru construirea relatiei împreună. Eforturile tale vor declanșa probabil discuții importante despre relația ta și, în cele din urmă, ea va spori.

7. Asculta cu atenție
Fiind un ascultător atent permite partenerului sa stie ca gândurile și sentimentele sale sunt importante pentru tine. Mai mult decât atât, ascultarea încurajează partenerii pentru a se deschide și să fie dispuși să împărtășească. Secretul, nu este doar de a “auzi” ceea ce spune partenerul tau dar să fii cu adevărat “prezenta”, sa ai o dorință sinceră de a înțelege ceea ce ti se spune și sa asculti fără a judeca.

8. Menținerea sentimentului de sine
Partenerii trebuie să învețe să echilibreze nevoile lor ca indivizi, cu nevoile lor, ca si cuplu. “Pe de o parte, nu vrei ca oamenii să fie prea departe unul de celălalt din punct de vedere emotional. Daca nu petrec timp împreună, vor deveni decuplati punct de vedere emotional”, spune Kaplan. “Celălalt capăt al spectrului este ca daca cuplurile devin prea dependente unele de altele și identitatea lor individuala se pierde.” În mod ideal, ar trebui să fiti destul de aproape pentru a avea intimitate, dar “destul de departe pentru a avea identitatea individuală”, spune Kaplan. Nu vă fie teamă de a dezvolta o serie de prietenii și interese diferite fata de partener.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.