Pentru toti si toate

23 ian. 2015

Exista Oua bio?


Consumul de produse cultivate ecologic, produse lactate, carne poate avea multe beneficii pentru starea generala de sanatate. Cele mai multe alimente sunt cultivate cu utilizarea de pesticide și îngrășăminte artificiale, și aceste produse sunt întotdeauna absorbite în produsele alimentare. Alimentele organice pot fi, de asemenea, mai gustoase și conțin mai multe substante nutritive vitale de care aveți nevoie, deoarece aceste metode de creștere nu sunt daunatoare.


Alegerea alimentelor luate de la animalele crescute în aer liber este, de asemenea, un element important pentru mulți consumatori, deoarece aerul liber se referă la un mod mai uman de a creste animalele. În multe ferme, animalele sunt tinute în cuști, netinandu-se cont de bunăstarea lor și sunt adesea hrănite forțat cu alimente chimice pentru a le forța creșterea .

Animalele crescute în aer liber sunt tratate mult mai natural și sunt, de obicei la un regim alimentar organic și natural în timp ce cresc. Acesta este motivul pentru care atât de mulți s-au revoltat recent cand au aflat că ouăle în supermarketurile din Germania, etichetate ca fiind ecologice și produse de animale crescute în aer liber, nu au fost organice!

                                          



Scandalul a izbucnit atunci când o agenție de presă germană a fotografiat găini bolnave, bine ambalate în cuști, facand ouă, care apoi au fost etichetate ca bio sau organice. În Germania, ouăle “bio” sunt vândute ca fiind naturale și fara produse chimice industriale. În timp ce majoritatea alimentelor etichetate ca fiind ecologice sau bio sunt sigure, unii s-au întrebat dacă acest lucru înseamnă ca consumatorii nu pot avea încredere în “bio” sau eticheta ecologică..

Ca răspuns la scandal, procurorii de stat Germania si-au concentrat atenția asupra 100 de ferme din Saxonia Inferioară, și acum inspecteaza fermele din alte șapte state, care sunt principalii furnizori de oua si produse lactate. Parlamentarii, de asemenea, au solicitat monitorizarea strictă a tuturor produselor alimentare care sunt fabricate și vândute în Germania, pentru ca acest scandal sa nu se mai repete. Doar aproximativ 2400 de inspectori alimentari lucreaza într-o țară cu o populație de mai mult de 80 de milioane de oameni!

Unii s-ar putea întreba dacă acest lucru înseamnă că ar trebui să nu mai incercam sa cumpăram produse ecologice sau cele etichetate ca “bio”, deoarece acestea sunt de obicei mai scumpe. În cazul în care sunt false, de ce sa te deranjezi cu cheltuiala? Într-adevăr, majoritatea fermelor care pretind ca ridica gama organica de produse bio adera la cele mai înalte standarde pentru produsele și animalele lor. Dacă sunteți îngrijorat cu privire la produsele vandute la supermarket, verificati numele marcii și faceti unele cercetari cu privire la această societate on-line. Acest lucru vă poate spune dacă au o bună reputație pentru produsele pe care le recoltează și dacă puteți avea încredere în eticheta lor organica sau bio.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.