Pentru toti si toate

18 ian. 2015

Ne mutam impreuna ?


In zilele noastre în multe țări, este comun pentru un cuplu sa trăiasca o vreme împreună înainte de a se căsători, dar există încă unele cupluri care vor sa astepte, până când se căsătoresc înainte de a se muta împreună. Deci, ar trebui să trăim separat înainte de a face un pas hotărâtor sau e bine sa ne mutam impreuna?

Există o serie de avantaje ca sa traim mpreună înainte de a ne căsători. Cei care sunt într-o relație pe termen lung și care nu se grabesc sa faca un pas decisiv vor vedea daca pot sa traiasca impreuna. Acesta este un punct important. Cei care așteaptă sa se mute impreuna nu vor stii daca sunt in masura sa se inteleaga cu privire la mai multe chestiuni care privesc partenerul, banii, administrarea unei case. Este foarte important sa cunosti obiceiurile partenerului tau si poate fi dificil să te adaptezi, dacă iti dai seama doar după nuntă ca partenerul tau nu este curat si ordonat sau nu va potriviti ori intelegeti.
Aceasta poate fi, de asemenea, o opțiune practică pentru cei care doresc sa economiseasca bani. În cazul în care un cuplu a petrecut o gramada de timp impreuna, atunci are sens să trăiască împreună și să nu plătească pentru două case diferite. Acest lucru este ideal pentru cei care vor sa economiseasca pentru nunta sau pentru cei care vor sa cumpere o proprietate. Cuplurile care trăiesc separat vor petrece mai mult timp la un domiciliu sau altul, deci este o dificultate reală pentru a face un aganjament permanent.

Pe de altă parte, aceasta poate avea un efect negativ asupra timpului de calitate pe care un cuplu il petrece împreună. Un cuplu care nu locuieste împreună va face mai mult efort de iesi seara in oras, la cinema și teatru și va necesita timp pentru a programa activitati împreună. Cei care trăiesc împreună pot cădea cu ușurință de acord în obiceiurile confortabile și rutina. Va fi mai puțin efort sa faca conversație și acest lucru poate însemna că relația va creste si se va dezvolta. Coabitarea înseamnă că aveți nevoie sa faceti la fel de mult efort cu relația așa cum ați făcut-o înainte.

Există unele persoane care au motive religioase pentru care nu doresc să locuiască împreună înainte de a fi căsătorite. Există încă unele culturi și cei cu vederi de modă veche, care se încrunta cand aud de coabitare. Puteți avea, probabil, o familie care nu va fi de acord și ar prefera să va văda căsătoriti mai întâi. Deși este propria fericire pe care ar trebui să o puneti în primul rând, sa luati în considerare punctele de vedere ale celor din jurul vostru nu este un lucru rău. Aceasta nu va avea neapărat un impact negativ asupra relatiei sau căsătoriei daca aveti un partener care înțelege sau care are aceleași opinii.

         

De asemenea, este important sa aveti un stil de viață compatibil, indiferent când decideti sa va mutati împreună. Asigura-te că atât tu cât și partenerul tău aveti aceleași așteptări de la viață împreună. Dacă doriți să stați și să vă bucurați de o cină liniștită, pentru doi, dar partenerul tau se așteaptă să-și petreacă noaptea la bar cu prietenii, atunci acest lucru ar putea fi un motiv de cearta. Acest lucru se aplică atât înainte cât și după căsătorie.

Mutatul împreună nu ar trebui să fie întotdeauna văzut ca un test pentru căsătorie. Acesta nu este o garanție a succesului și nu ar trebui să fie văzut în acest fel. De fapt, aproape jumătate din cuplurile care locuiesc împreună nu de se căsătoresc neaparat și există o mulțime de cupluri care se căsătoresc si au trăit împreună înainte, dar sfârșesc divorțand. Aveti la fel de multe sanse de succes, si dacă nu locuiti împreună, pentru ca toate relatiile necesită muncă și efort, indiferent de locul în care trăiti.

Deși există argumente de ambele părți nu trebuie să le lasati sa va influenteze. Dacă decideți că nu este bine sa va mutati impreuna și preferati să așteptati până când sunteti căsătoriți, atunci asta este ceea ce ar trebui să faceti. Asigurați-vă că sunteti ambii de acord privind stilul de viață și toată lumea este fericită. Nu va mutati pur și simplu împreună, deoarece credeti că este ceea ce ar trebui să faceti. Trebuie să fie ceva pe care sa o doriți amandoi și care vă va ajuta să va dezvoltati relația.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.