Pentru toti si toate

19 ian. 2015

Sfaturi despre ce mancam si cum mancam



Dacă ar fi usor sa slabesti, nimeni nu ar fi gras. Din păcate, faptele vorbesc de la sine: o omletă chili cu brânza este mai delicioasa decat o omleta simpla, cartofii prajiti au gust mai bun decât salatele și puiul este mai bun prăjit.Pe de altă parte,sa ai o greutate sanatoasa e simte mai bine decât sa fii supraponderal. Și o greutate sanatoasa este mult mai ușor de realizat atunci când alegerile corecte devin o a doua natura. Cu alte cuvinte, obiectivele de pierdere in greutate sunt mai realizabile atunci când alegerile sanatoase se transforma in obiceiuri sanatoase.

Trecerea la un stil de viata sanatos nu implica schimbări profunde ci câteva mici remedieri care pot ajuta la scăderea numărului de pe cantar.

Nu manca in fata televizorului. Luand mese și gustări în fața televizorului, de obicei, se transformă în consum de calorii fără sens – nu pentru că ți-e foame, ci pur și simplu pentru că mâncarea este acolo. Veți pierde in greutate mai usor , dacă mâncați în timp ce stati la masa din bucătărie.

Cumpara farfurii mai mici. Oamenii simt nevoia sa umple farfuriile. Dacă aveți farfurii mai mici, veti manca mai putin.


            Pune furculita jos dupa fiecare a treia mușcătură. Dacă mananci prea repede, s-ar putea sa nu iti dai seama cat mananci. Mananca mai lent, și vei manca mai putin. Pune furculita jos pentru o clipă, după fiecare a treia mușcătură.
            Creșterea activității în afara de exercițiu. Stimularea ratei inimii și arderea caloriilor nu trebuie să se limiteze la antrenamente oficiale. Puteți utiliza până la câteva calorii in plus prin adăugarea de activitate fizica la activitățile de zi cu zi, cum ar fi sa urci scarile in loc de lift, mersul pe jos în loc de masina atunci când este posibil.
             Un frigider și cămară aprovizionata cu alimente sanatoase – proteine slabe, carbohidrati din cereale integrale, fructe, legume și grăsimi sănătoase – înseamnă că veți fi pregătit pentru a mânca ceea ce ar trebui atunci când ar trebui.
              Pregătirea înseamnă, de asemenea, cunoașterea poftelor și cu alternative sanatoase la indemana pentru a le reduce, spune Molly Kimball, nutriționist și dietetician. Dacă dulciurile sunt slăbiciunea ta, de exemplu, păstreaza fructe proaspete sau cupe de budinca , fără zahăr, pe de o parte pentru a satisface pofta de dulce, fără calorii multe..

Bea suficienta apa

Cantitatea corcta de apă promovează starea generala de sanatate, piele, oase si articulatii, sistemul digestiv, memorie si functionarea creierului. Iar hidratarea corespunzatoare poate ajuta, de asemenea, atunci când sunteți preocupat de greutate.

Oamenii care primesc prea mult din aportul caloric zilnic de carbohidrati nu reusesc sa piarda in greutate. Organismul foloseste proteine de două ori la fel de mult in procesarea energiei asa cum se intampla cu carbohidratii si grasimile, ceea ce înseamnă ca atunci cand mananci proteine, corpul tau arde de fapt mai multe calorii.

Carnea scazuta in grasimi, cum ar fi carnea de pui fara piele, muschiulet de porc, bucăți de carne de vită slabă și curcan și fructe de mare sunt surse excelente de proteine. Poți strecura, de asemenea, proteine in mese in forma de oua, branza, unt de arahide, nuci, iaurt grecesc, sau batoane cu proteine cu conținut scăzut de zahăr și pulberi.
Caloriile care intră corp în formă lichidă sunt calorii ineficiente.

Fara suc de fructe, bauturi racoritoare sau bauturi energizante.

Caloriile lichide de multe ori vin în formă de băuturi alcoolice, iar acestea ar trebui să fie limitate, de asemenea. Dacă nu se poate fără, se recomanda vin, bere light, sau lichior cu un amestec noncaloric cum ar fi apă, apă minerală sau suc dietetic. Femeile ar trebui să limiteze consumul de alcool la un pahar pe zi, iar bărbații ar trebui să se oprească la două.

Un studiu publicat in 2006 de cercetatorii de la Case Western Reserve University a urmărit obiceiurile de greutate și somn a 68.000 de femei de peste 16 ani. Femeile care au raportat un somn de cinci ore sau mai puțin au cântărit mai mult decât femeile care au dormit șapte ore sau mai mult, la începutul studiului.

Motivul este hormonii, în special leptina si grelina. Studii separate efectuate de Universitatea din Chicago si Universitatea Stanford au sugerat ca privarea de somn produce o reducere a nivelului de leptina, cauzând nivelurile de grelina să crească. Grelina stimuleaza pofta de mancare, in timp leptina te face să te simți nemulțumit dupa masa, lăsându-te cu o senzatie de foame în timpul orelor de veghe.

Nu sariti peste micul dejun

Poate fi greu sa-ti faci timp pentru micul dejun dimineața, dar dacă sunteți interesat în a pierde in greutate ar trebui să faceti efortul de a lua micul dejun pentru a începe arderea caloriilor.

Micul dejun perfect combină un complex de carbohidrati cu proteine și grăsimi sănătoase. Incearca omletă cu o felie de paine prajita din cereale integrale, o ceasca de iaurt grecesc cu o mână de cereale si nuci sau un castron de fulgi de ovaz acoperit cu fructe de padure.

Cei care renunta din cauza unui regres de moment nu vor realiza pierderea in greutate de durată. Greseli se întâmpla, și lupta pentru slabire este câștigata prin modul în care se răspunde la aceste greșeli. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să te ierti pentru renuntarea la vointa si sa reiei imediat stilul de viață sănătos.

Obiceiuri sanatoase pentru o viata sanatoasa

Singura modalitate de a transforma alegerile sanatoase in obiceiuri sanatoase este repetiția. Deci, începe sa scapi de obiceiurile nesănătoase, și vei putea slabi destul de repede.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.