Pentru toti si toate

19 mai 2014

Renunță la fumat


Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproape 50% dintre fumatori mor din cauza unor afectiuni provocate de fumat. Nu crezi ca e timpul sa renunti la fumat?
Reducerea fumatului este considerata o metoda de renuntare, daca reusesti sa limitezi numarul tigarilor la mai putin de 50% din consumul initial. Gandeste-te ca fiecare pas pe care il faci, oricat de mic ar fi, creste probabilitatea unei renuntari totale pe viitor.
Un prim pas il poti face cu ajutorul tigarilor electronice !
                E bine cunoscut faptul ca tigara electronica este un substituent mult mai sanatos fata de tigara traditionala.
De ce este bine sa fumezi tigara electronica?

- Se poate fuma oriunde, nu exista interdictii in acest sens
- Nu iti mai miros hainele a tutun
- Nu ti se mai ingalbenesc dintii
- Nu mai inhalezi substantele cancerigene continute de tigara traditionala - filtru si foita de tigara cu tututn
- Nu mai inhalezi gudronul care este primul responsabil ca nocivitate a tigarii traditionale
- Este mai ieftina : la 1 pachet de tigari traditionale consumat pe zi x 30 zile x 14 lei pachetul = 420 lei, in schimb pentru tigara electronica consumul pe luna se ridica la max 100 lei - incluzand aici atat lichidul cat si consumabilele.




 

















Comanda acum doar 19 RON in loc de 89 RON!




TeamDeals
Potrivit Prof. Dr. Florin Dumitru Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, la fiecare 5500 de romani care ar renunta la fumat, s-ar economisi 5,1 miliarde de lei la bugetul de sanatate in urmatorii 10 ani. "Pe langa pierderile umane pe care consumul de tutun le cauzeaza, trebuie avut in vedere si banii care se cheltuiesc anual pentru tratarea fumatorilor. Cei care fumeaza se imbolnavesc mult mai repede, iar tratamentul bolilor cauzate de fumat - cum ar fi bolile cardiovasculare, boli respiratorii, cancere si multe altele implica cheltuieli exorbitante care sunt acoperite de cele mai multe ori de stat. Comparand Romania cu alte tari in care, prin masuri legislative aspre precum si programe de consiliere si tratament medicamentos, se incurajeaza renuntarea la fumat, am ajuns la concluzia ca la fiecare 5500 de romani (aproximativ 1 din 1000) care ar renunta la fumat, s-ar economisi 5.1 miliarde de lei la bugetul de sanatate in urmatorii 10 ani.
swiss-corner.ro
              

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.