Pentru toti si toate

27 iun. 2014

Alimentele care-ti '' pun oboseala pe chip ''

Când ne pregătim, dimineața, tot ce putem face e să aplicăm puțin anticearcăn și să folosim un produs iluminator ca să ne ascundem cearcănele. Viața agitată și orele din ce în ce mai lungi de muncă fac ca oboseala să devină, deja, una dintre cele mai comune expresii. Machiajul ne ajută să o ascunde, dar uneori cauza nu e vizibilă: mâncarea este cea care ne face să părem obosiți.Dacă arăți în mod constant obosită și ai folosit toate trucurile posibile pentru a arăta bine și odihnită, însă fără succes, unele dintre alimentele pe care le consumi ar putea fi de vină. Citește și învață cum să scapi de cearcăne și de pungile de sub ochi:

1. Sarea: În timp ce sarea e necesară într-o dietă echilibrată, în cantități mici, alimentele cu un conținut ridicat de sare tind să ne deshidrateze, să ne usuce pielea și să ne facă să părem mai obosite decât suntem. Optează pentru o alternativă care conține mai puțin sodiu și caută alimente asezonate cu mirodenii, nu cu sare.

Plafar

2. Îndulcitorii artificiali : Zahărul produce inflamația țesuturilor, dar îndulcitorii artificiali pot fi la fel de nocivi, dacă nu și mai nocivi, atunci când vine vorba de a ne face să părem umflați la față. Îndulcitorii artificiali conțin aspartam, un îndulcitor asociat cu durerile articulare și care ne face să avem poftă de mai multe lucruri dulci. Alege fructele, pentru a evita să arăți umflată la față.

OtterShop - Premium


3. Alcoolul : Tot ce trece peste un consum normal de alcool -un pahar de vin, de exemplu, în timpul mesei- te poate deshidrata serios, făcându-te să pari obosită și cu pielea lipsită de strălucire. Cel mai bun sfat, dacă nu vrei să renunți la alcool, e să alternezi un pahar de alcool cu unul de apă, pentru a nu te deshidrata.

4. Prăjelile : Toate prăjelile sunt inamicii serioși ai pielii, grăsimile trans și uleiul îngroșând arterele și făcând pielea să pară ternă și obosită. În plus, alimentele prăjite duc la creșterea în greutate și, implicit, distrug organismul, așa că ar trebui să se regăsească cât mai rar în dietă.
TinaR - VIP

5. Carbohidrații : Nu spune nimeni că trebui să fii adepta dietei Atkins, care presupune să nu consumi deloc carbohidrați, dar consumul în exces -frecvent în dieta femeilor- poate avea efecte negative asupra colagenului din piele. Asta înseamnă că pielea nu va arăta fermă și sănătoasă, ci obosită. Iar excesul de carbohidrați ne face nu doar să arătăm obosite, dar să ne și simțim astfel. Ia-ți o salată în locul unui sandviș, măcar de două ori pe săptămână și înlocuiește orezul sau pâinea cu legume, la masa de seară.

6. Carnea roșie : Nu trebuie să devii vegetarian sau vegan, dar consumul de carne roșie mai mult de o dată pe săptămână e legat de creșterea numărului ridurilor. Dacă nu vrei să renunți la ea, nu o consuma mai mult de o dată pe săptămână.

FashionVictim.ro


7. Mezeluri : Conservanții folosiți în mezeluri provoacă inflamări la nivelul pielii, făcându-ne să arătăm umflați la față și obosiți. E de preferat să reduci consumul de mezeluri și, dacă totuși vrei să le consumi, să le alegi pe cele proaspete.


Sursa :aici

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.