Pentru toti si toate

23 ian. 2015

Alunga disconfortul



Fără îndoială, toată lumea are o stare de spirit neagra din cand in cand. Suntem triste sau supărate din cauza carierei sau dragostei, sau putem constata că o zi cenușie și ploioasă ne face să ne simțim aiurea. În cele mai multe cazuri, starea de spirit proasta trece pur și simplu și nu este nevoie de îngrijorare, dar dacă aveți asemenea stări în mod regulat sau, dacă acestea interfereaza cu fericirea generală, poate doriți să luati măsuri pentru a face fata mai bine .

Primul lucru pe care să il iei în considerare este dacă există un motiv medical pentru starea de spirit neagra. Sindromul premenstrual de multe ori face o femeie să se simtă supărata sau trista, și un medicament vă poate ajuta, sau ati putea vorbi cu ginecologul despre ce medicamente pe baza de prescriptie medicala puteți lua în timpul ciclului lunar. Un medic va poate ajuta, de asemenea, pentru a determina dacă aveți depresie clinica sau tulburare bipolara, două condiții care sunt cel mai bine tratate cu medicamente sau terapie sau o combinație a celor două. Nu ezitați să discutați cu medicul dumneavoastră de familie despre preocupările dumneavoastră, deoarece există multe opțiuni de tratament disponibile.

În cazul în care starea de spirit neagra nu e cauzata de afectiuni medicale, atunci puteți utiliza unele sfaturi simple pentru a face fata pe cont propriu. Un lucru de reținut este că nu doriți să “răsfățați” starea proasta stand în camera si asculta muzică tristă sau vizionand filme triste. Acest lucru prelungește depresia și poate face mai rau. În schimb, pune niste muzica optimista sau forteaza-te sa vizionezi un film comedie sau altceva care va ușura starea ta de spirit.
                                

Faceti exercitii

Exercițiul fizic ajută, de asemenea, deoarece aceasta creste circulatia sangelui si intareste muschii. Exercitul ridica starea de spirit si elibereaza endorfine, acele substante chimice din creier care te fac sa te simti bine. Când ești într-o stare de spirit proasta s-ar putea să nu ai chef sa te ridici si devii activa, dar asta este ce trebuie să faci! Este, de asemenea, bine sa fii activa în mod regulat, pentru ca acest lucru te va ajuta pentru a-ti menține starea de spirit buna în fiecare zi. Alăturați-vă la o sală de sport sau găsiti un hobby de care să vă bucurați cum ar fi tenis, badminton, bowling, ciclism, drumeții, dans, sau orice altceva care va pune în mișcare.

Evitați încercarea de a face fata cu starea de spirit prin utilizarea de narcotice sau abuzul de alcool. Aceste lucruri vă pot oferi ajutor imediat, dar va fac chiar mai rău. S-ar putea dezvolta, de asemenea, o dependență de aceste substanțe.

Socializeaza

De asemenea, un ajutor sunt prietenii sau familia atunci când aveti stări de depresie în mod regulat. Sunati un prieten și faceți tot ce puteți pentru a ieși din casă, mergeti la masa de prânz sau plimbati-va prin mall sau doar stati într-o cafenea și priviti oamenii. Fiind cu cineva a carui companie va bucura poate ajuta ca aceste stari sa treaca în cele din urmă.



                        

Hrăneste-ti corpul

Mânca bine, bea bine. La un moment sau altul ne întoarcem toți la confort prin alimente să ne facă să ne simtim mai bine, cum ar fi paste, prajituri, alcool – dar, chiar dacă te simti bine, pe termen scurt, este distructiv în timp. Țineți minte că deshidratarea este o cauza primara de gândire neclara și de luare a deciziilor complicate. Pentru o buna hidratare, alege apa in loc de alcool, și, treci pe fructe și legume proaspete, fibre, care ajuta la reglementarea ritmului.

Iesi in lumina soarelui.

Expunerea la lumină zi de zi va încuraja organismul pentru a promova generarea starii de spirit prin sensibilizare la vitamina D.

Hrăneste-ti mintea

O mulțime de cercetari au arătat că ceea ce citim, ascultam va afecta constiinta noastra. Gândurile noastre conștiente influențează emoțiile noastre, comportamentele, și chiar sănătatea noastră. Nici unul dintre noi nu își poate permite luxul de a gândi negativ. Satura-ti mintea cu ganduri pozitive. Evita știrile și asculta muzica de relaxare. Petrece mai mult timp în aer liber. Dezvolta un obicei sa râzi și sa zâmbesti.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.