Pentru toti si toate

9 iun. 2014

Motive pentru care nu reusesti sa slabesti

Specialistii ne spun ca dieta nu constituie neaparat solutia infailibila pentru a dobandi o silueta de invidiat,sau cel putin, nu si atunci cand nu este insotita de miscare in aer liber, exercitii fizice si un mod de viata sanatos.Mai jos sunt prezentate motivele pentru care nu reusesti sa slabesti.
1. O viata sanatoasa : inseamna de pilda si asigurarea echilibrului intre timpul dedicat activitatilor cotidiene si odihna – oboseala nu conduce neaparat la slabire, dar produce negresit slabirea fortelor.

2. Naravul din fire : iata un motiv care impiedica efectuarea unei diete sanatoase, cu rezultate pozitive pentru organism: fumatul si consumul excesiv de alcool si energizante.

3. Medicamentele folosite conform celebrei metode„dupa ureche” efectele pastilelor inghitite fara sfatul medicului, pot provoca grave tulburari ale metabolismului.

4. Adoptarea unei diete : nu tot ceea ce este indicat in alimentatia unui tanar de 20 de ani, se potriveste si dietei unei doamne aflate deja la menopauza, sau a unor persoane aflate in anumite etape ale varstei,cand functiile organismului se prezinta diferit.

5. Lenea : asa spune o vorba din batrani : cand ceasul suna, dimineata, e indicat sa te dai jos din pat rapid si sa incepi sa te dezmeticesti pentru a te lansa in aventura zilei respective.Dar tu zici „mai stau inca cinci minute in pat,apoi ma ridic” echivaleaza cu un colacel de grasime in jurul soldurilor;

6. Incapatanarea ingrasa : mai cu seama atunci cand te incapatanezi sa mananci dulciuri pe furis, dieta de ochii lumii nu are nici un sens, daca nu esti hotarat cu adevarat sa o tii, mai bine nu te apuca de ea;

7. Cantaritul exagerat : pe durata unei diete, nu trebuie sa te cantaresti mereu, altfel vointa iti va juca feste – uneori ti se pare ca ai slabit prea mult, alteori ca mergi ca melcul.Tot ce trebuie sa faci este sa te cantaresti mai rar, la intervale de cateva zile ar fi perfect.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.