Pentru toti si toate

10 iun. 2014

Sfaturi despre aparitia monturilor


Monturile reprezinta deformari ale incheieturii degetului mare de la picior, care afecteaza in general femeile. 90% dintre femei care poarta pantofi incomozi, 60% prezinta monturi !Acestea afecteaza laba piciorului si din punct de vedere estetic, deoarece determina inclinarea degetului mare de la picior spre cel de-al doilea deget,aceasta cauzand o proeminenta osoasa.
Care sunt cauzele aparitiei monturilor?

        Inca nu se cunosc cauzele aparitiei monturilor, insa specialistii Ropharma precizeaza ca instalarea acestor malformatii este corelata cu doi factori predominanti. „Prima este ca unele persoane au o sensibilitate la nivelul incheieturilor mostenita in mod ereditar. In cateva cazuri, sensibilitatea aceasta se poate transforma in osteoartrita sau artrita reumatoida. A doua cauza este incaltamintea incomoda care tine degetele deformate timp indelungat. De asemenea, exista si situatii in care acestea sunt provocate de anomalii innascute ale piciorului, ce cresc riscul deformarii piciorului, cum ar fi platfusul ce consta in aplatizarea arcadei labei piciorului”, explica specialistul Ropharma Dr. Tania Bejan.
 


Simptome si probleme :
1.Dificultati in a merge din cauza durerii.
2.Inflamare si rani la baza degetului care se pot infecta.
3.Piciorul poate deveni atat de lat incat gasirea unei perechi de pantofi sa devina foarte dificila.
4.Aparitia artritei la degetul mare.
5.Deformarea si a celorlalte degete de la picioare
Prevenire si tratament

1.Pentru a preveni aparitia monturilor primul pas, si cel mai important, este schimbarea incaltamintei cu una lejera, care sa nu stranga degetele. Astfel, deformarea nu se mai dezvolta si nu mai provoaca durere sau discomfort. Pentru sfaturi despre alegerea incaltamintei se poate consulta un medic ortoped.
2.Pentru cazurile usoare, compresiile cu gheata stagneaza cresterea proeminentei, iar cremele sunt necesare pentru a repara pielea din acea zona. Bioven este unguentul de la Ropharma cu ingrediente naturale eficient in reducerea rapida a durerii, inflamatiei precum si in regenerarea pielii in cazul deformarilor cauzate de monturi. Acesta contine extract de aloe vera si extract de castan, cu puternice proprietati antiinflamatoare, de imbunatatire a circulatiei sangelui la nivelul membrelor inferioare si de ameliorare a durerilor.
    Vola.ro
3.Pentru o mai buna mobilitate a articulatiilor si prevenirea unei posibile osteoartrite, cauzata de aparitia monturilor, sunt recomandate suplimentele ce previn degenerescentele si durerile articulare in tulburari inflamatorii recidivante. Lipoartrin Forte este suplimentul Ropharma ce reda mobilitatea articulatiilor, protejeaza cartilajele articulare si este recomandat si in cazul osteoporozei, poliartroza, fracturi si osteoartrite.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.