Pentru toti si toate

1 iun. 2014

Ochelarii de soare și fizionomia feței



      În perioada verii, zona ochilor este predispusă ridurilor. Prin urmare ochelarii de soare ne vin în ajutor. Ei trebuie aleși cu mare grijă, lentilele să aibă factor de protecție și să fie speciale pentru soare fără a ne afecta văzul. Pentru a nu crea discrepanțe între ochelari și purtători, aceștia trebuie aleși după fizionomia feței. Soluția perfectă pentru ochelarii potriviți fizionomiei constă în balans.Cei cu fața ovală au nevoie de lentile care accentuează lățimea, cum ar fi ochelarii din rame de plastic pronunțate și lentile mari. Persoanele care se încadrează în această categorie au avantajul de a purta  aproape orice model de ochelari. Recomandarea mea este modelul de la Ray Ban.
optiplaza.ro
           Ochelarii care au marginile ramelor rotunde ne ajută la crearea unui balans pentru cei cu față rotundă. Rama trebuie să  alungească și să subțieze fața, iar brațele late ale ochelarilor să lărgească profilul. Alte rame recomandate sunt cele late de tipul angular și rectangular. O recomandare este acest model de la Ray- Ban
           Fața în formă de romb necesită ochelarii cu rama ovală precum și cei cu rama pătrată ușor rotunjită pe margini. Cei care au obrajii lați sau mari și fruntea și bărbia ascuțită, întră în acestă grupă. Asigură-te că ramele nu sunt mai late decât obrajii. Poți încerca și modelul fără ramă. Recomandarea se duce din nou la Ray Ban.
           Ramele ovale și rotunde îți sunt de ajutor dacă ai fața pătrată. Efectul acestora este de lungire.
           O față alungită cere rame rotunde și pătrate. Ramele decorative adaugă lățime feței.
Pentru cei cu fizionomia feței mai mică alegeți modele înguste și fără rame.
            La fața proeminentă totul constă în proporții. Adică o față proeminentă cere o pereche de ochelari mari. În comerț se găsesc ochelari care au bratele flexibile și se mulează după forma capului.
             Pe lângă fizionomia feței mai trebuie luat în considerare și construcția nasului.
             Astfel, pentru nasul lat ochelarii cei mai potriviți sunt cei cu ramă de metal sau fără.
             Dacă ai un nas lung, optează pentru rame orizontale și drepte din plastic cu podul jos care taie în mod subtil linia feței.
             Orice tip de ramă este potrivit pentru cei cu nasul subțire.
             Pentru cei cu nasul mic trebuie să aleagă rame din metal cu podul mare.

                           1.Față ovală

                          2.Față rotundă

                      3.Față în formă de romb

                          4.Față pătrată

                          5.Față alungită

optiplaza.ro


Sursa:aici

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.