Pentru toti si toate

22 ian. 2015

Sfaturi pentru sanatatea parului tau



Matreata este o afectiune comuna scalpului marcata de fulgi albi pe scalp și mâncărime.Pare a fi cauzata de o ciuperca numita Malassezia, de asemenea, cunoscuta sub numele de pityrosporum. Malassezia este în mod normal, gasita pe scalp fără a cauza probleme, cu toate acestea, în cazul în care crește necontrolat (posibil din cauza dezechilibrelor hormonale, stres, suprimarea sistemului imunitar, șamponarea rară, boala, sau producția de sebum crescuta), exista o inflamatie usoara, care produce celulele moarte ale pielii. Celulele moarte se amesteca cu sebum si se strang in grupuri impreuna, ceea ce le face să apară albe si solzoase.


Uleiul de arbore de ceai


Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial care vine din frunzele Melaleuca alternifolia, o planta nativa din Australia. Acesta a fost folosit de secole ca un agent antiseptic si anti-fungic. Există mai multe sampoane pe baza de ulei de arbore de ceai disponibile în magazine si farmacii și mulți oameni raporteaza ca aceste produse ajuta cu matreata.

S-a realizat un studiu care a implicat 126 de oameni cu matreata usoara pana la moderata . Ei au folosit sampon cu ulei de arbore de ceai sau un placebo timp de patru saptamani. La sfârșitul studiului, samponul cu ulei de arbore de ceai a redus semnificativ mătreata. Nu au fost raportate efecte adverse.

Otetul de mere

Un remediu pentru matreata este de a amesteca 1/4 ceasca otet de mere cu apa 1/4 ceasca. Se toarna acest amestec intr-o sticla cu pulverizator si se pulverizeaza parul si scalpul, având grijă pentru a evita ochi si zona urechilor. Inveliti capul intr-un prosop. După 15 minute pana la o oră, scoateți prosopul și spalati părul. Acest lucru se face, în general, o dată, de două ori pe săptămână.

Biotina

Biotina este o vitamina solubila in apa, care ajuta la descompunerea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor. Aceasta este vânduta sub formă de supliment și este, de asemenea, găsita în mod natural în alimente. Surse de alimentare de biotina sunt galbenus de ou, ficat, lapte, soia, orz, drojdie de bere, si laptisor de matca. Biotina este produsa în mod natural de bacterii în intestine. Consumul de albus de ou crud și utilizarea prelungită de antibiotice sunt considerate a fi cauze ale deficitului de biotina. .

Biotina este o vitamina adesea recomandata pentru sanatatea parului. Deoarece deficitul de biotina poate duce la subtierea parului, susținătorii afirma că administrarea de suplimente de biotina sau spalat parul cu sampon biotină-îmbogățit poate îngroșa parul si stimuleaza cresterea parului. Cu toate acestea, există foarte puține dovezi care să susțină afirmația că biotina poate imbunatati sanatatea parului.






Biotina pentru caderea parului


Nu există dovezi suficiente pentru eficacitatea biotinei in tratamentul impotriva caderii parului, in functie de National Institutes of Health. Cu toate acestea, un studiu din 1999 a constatat ca administrarea de suplimente care contin zinc și biotină, pot ajuta la reducerea caderii parului asociata cu alopecia areata.

Ar trebui să luați Biotina pentru cresterea parului?

Deși deficitul de biotina este mai puțin frecvent, se poate să apară la persoanele care beau alcool în exces sau consuma albuș de ou crud (care conține o proteină care blochează absorbția de biotina). Tulburarea genetica de deficit de biotina, dermatita seboreica și indepartarea chirurgicala a stomacului poate crește, de asemenea, nevoia de biotină.

Dacă observați orice simptome de deficit de biotina, consultați medicul. Simptomele includ subtierea parului, o eruptie solzoasa roșie (în special în jurul ochilor, nasul și gurii), depresie, epuizare, halucinatii, si furnicaturi la nivelul bratelor si picioarelor.

Cei mai mulți oameni pot satisface nevoile de biotina prin consumul de alimente bogate in biotina, cum ar fi drojdia de bere, drojdie nutritivă, ficat, conopida, somon, banane, morcovi, galbenus de ou, sardine, legume și ciuperci.

© Sfaturi si idei , AllRightsReserved.